Demokratin är död! Länge leve socialdemokraterna!!

Observera att följande inlägg kan innehålla vissa sarkastiska och ironiska uttalanden, samt vissa svordommar.

Det var längesen jag skrev om politik, men nu är det ta mig fan dags igen. I fyra år har vi haft en blå koalitionsregering i kommunen, men nu ser det ut att förändras. Det skiljer visserligen bara ett mandat och rösträkningen är inte helt klar förrän på fredag. Så långt är väl allt ok, folk begriper inte samhällets bästa och röstar rött. Det som INTE är ok är hur mandaten räknas fram. Trodde du att din röst var lika mycket värd som alla andras? Tänk om, för det beror på i vilket aldistrikt du bor. Det är nämligen så att vår kommun är uppdelad i fyra valdistrikt, pga att socialdemokraterna en gång i tiden ville stänga ute vissa partier ur kommunfullmäktige. Så man delade i kommunen i fyra distrikt, eftersom det på så sätt förändrar hur många röster ett mandat kräver. Och så har det sett ut sedan dess. Röstmässigt har vår blåa koallition ca 2000 fler röster än de röda, men ett mandat mindre i kommunfullmäktige. Detta just för att rösterna i de olika distrikten räknas olika. Jag tar ett räkneexempel med fiktiva siffror. I distrikt A behövs det 50 röster för att få ETT mandat i fullmäktige, medan det i distrikt B krävs 150 röster för ett mandat. Så, i vissa områden är en röst inte lika mycket värd som i andra områden. Hur snett är inte det här???? Vi ska ha en representativ demokrati där alla människors röster är lika mycket värda, men så är det alltså inte. Bor du i fel distrikt så är du mindre värd. Fullkomligt logiskt, eller hur?!!

Det har dessutom kommit fram att vissa socialdemokratiska funktionärer har "hjälpt" vissa personer i vissa stadsdelar att rösta rött. Man har helt sonika gått hem till folk, hämtat dem, förberett deras valkuvert och sedan följt dem in till vallokalen. Det är inte direkt svårt att få en person med dåliga språkkunskaper från ett land med en högervriden diktator att rösta rött. Tvärtom är det extremt enkelt, och det vet ju dessa valarbetare om.

Jag trodde i levde i en demokrati, men.... jag trodde nog fel.

På riksnivå är det nog så spännande då det idag rapporterades in att den borgerliga alliansen fått ytterligare ett mandat till riksdagen och att det nu endast saknas ett mandat till majoritetsregering. Det är sagt att resultatet ska vara klart ikväll, men vi får väl se..... spännande är det iaf.


Rent privat så är jag numera gift :) Det hände i lördags och var sagolikt underbart! Hela dagen var perfekt, från början till slut och en lång stund in på söndagen med. Barnen var så otroligt duktiga och tog sina roller på stort allvar och förstod att det var en glad men viktig dag. De var verkligen som två små änglar hela dagen. Min älskade U var..... ja... perfekt, underbar, stilig.... finns inte ord nog att uttrycka hur helt suverän han var och är.
Vad gäller bil så är vi nu inne på tredje veckan utan, och att bo så här långt från stan utan varsinn bil är minst sagt svårt. Men vi satsar på att ha det löst under veckan (håller tummarna för det). Det blir en kombi i alla fall, så mycket är vi klara med. Vi har provkört några och har just nu två som båda känns bra, å ska provköra ytterligare en imorgon. Vi får se vad det blir, vill inte ropa "hej" än.
Å jag har fått köpa ansiktsrengöring och ansiktskräm till V, hon börjar bli stor och har börjat få finnar *fniss*. Läskigt egentligen hur snabbt de växer upp.

Nåja, tillbaka till dagens göromål, så får vi se när jag vill spy galla över våra politiker igen.
C ya!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback