Nygammal kunskap

Idag har jag gjort nåt som ajg inte provat sen jag var..oj... kanske 13-14 år? Jag har stickat! Ja, ja, jag börjar bli tant, det kan jag villigt erkänna. Å det är lite trevligt, jag kan faktiskt unna mig att tycka stickning är roligt, och att lösa korsord, baka, laga mat.... Vad det blir får ni se nån gång när de tär nåt att visa upp... i dagsläget är det mest ojämnt och trassligt, men det blir bättre för varje varv :) Det intressanta är väl att det liksom sitter kvar i fingrarna, bara jag fick titta på hur man gör så gick det va bara farten sen. Det svåra är ju att spänna garnet lika hårt/löst hela tiden.. men det kommer ;)
Ännu roligare var det att V satt med mig, A och As mamma och stickade... jättemysigt att hon vill lära sig och hon är verkligen jätteduktig :D

Dessutom har jag fått massage av min underbara nästangranne idag... hon har gått en massagekurs i skolan och behövde öva på nån, så jag ställde upp ;) Hemskt trevligt måste jag säga :D

Nehej, ett varv till på stickningen innan sovdags kanske... å titta färdigt på filmen på tv. De kör en gammal klassiker idag, sova med fienden, otroligt bra film som i mycket speglar många kvinnors vardag.

Å så måste jag ju bara säga att jag saknar U som fortfarande är i Sälen. Han har varit borta i 3 dagar och jag är färdig att klättra på väggarna här.....

Kram o go´natt på er!

Nu så!

Nu har vi skidor, hela familjen! V och L har fått nya (såna man fäster på kängorna så inga pjäxor behövs). Själv hittade jag ett par gamla, slitna på Blocket... funkar iaf i år så får vi se sen om jag känne ratt jag vill fortsätta.. det bästa av allt var väl att devar gratis, så allt jag behövde köpa till mig själv var pjäxor :)

L och jag har jagat runt hela dan, handlat mat och skidor, fikat med pappa, hämtat skidor.... jag är helt slut! Så nu ska jag göra en sista insats för dagen och städa Vs rum medan jag bakar kärleksmums ;)
Recept finns här!

Ha det gott nu vänner, här kommer en ny vecka!!

Längdskidor och paltkoma

Igår var jag och U på bio och såg "It´s complicated". Den var riktigt rolig och rekomenderas varmt, det blev många skratt, några "nästan tårar" och ett antal "aww", klart värd att se :D
Innan det var V här en stund. Det är egentligen pappavecka, men hon vill komma så jag sa ok och det gjorde uppenbarligen han med. Jätteskönt att få äta fredagsmiddag med hela familjen, men lite tråkigt när hon skulle gå. Hon var ledsen och vill inte. Hon bråkade, vägrade klä sig, kastade saker omkring sig och sa "jag vill inte gå!", "jag vill inte lämna dig". Det gör så ont i mig att se henne sån här, veta att hon tvingas till sin far mot sin vilja.... och jag kan inte göra ett skit. Men det är ju snart måndag igen och då kommer hon ju hem :)

Kom förresten på att de tär lite drygt en månad sen U och ajg var på vår först "officiela" dejt, och gjorde vårt förhållande officielt.... även fast vi träffades en månad innan. Vi har alltså känt varann i ungefär två månader, och allt känns fortfarande bra, nästan för bra för att vara sant :)

Idag var vi (Jag, U och L) hos en väninna och åt pitepalt för första gången nånsin. Jag åt två innan jag var proppmätt :D Gott var det, även om inte L tyckte det... hon petade ur fläsket och åt det... funkade det med ;)
Efter det var vi ut till Coop Forum och handlade. Lite mat för närmsta dagarna, ny stekpanna och längdskidor till L. Skulle ha köpte till V med, men det fanns inte i hennes storlek :( Så nu söker jag med lykta efter skidor till henne och mig... ska ut en sväng imorn och kolla vidare. Roligt att barnen är intresserade av att komma ut och åka skidor, jag ha rinte stått på ett par sen ajg gick i mellanstadiet, men det är väl bara att prova ;)

U åker till sälen imorn och är borta en hel vecka, det känns hel mysko. Vi har nog inte varit ifrån varann mer än en eller två dar sen vi började träffas på allvar, men det ska nog gå bra.... blir mycket bakande under veckan ;)

fortfarande vinter :D

ja, nu har mer än halva januari gått, och snön ligger fortfarande kvar, inga teckan på att det ska börja töa heller. Temperaturen ligger runt -5 grader och de senaste dagarna har det kommit ytterligare några cm snö. Barnen är sugna på att åka skidor, men jag är lite undrande till hur ekonomin ser på den saken.... längdskidor är visserligen inte billiga, men de är långt ifrån gratis och två par barnskidor med stavar, och ett par till mig blir rätt mycket pengar :( jättetråkigt när det är sån härlig vinter... men jag söker med lykta på alla swopping-sajter och skänkes, och säljes.... det kanske går att hitta nåt. Annars verkar det som att de spolat is borta i saxonparken, så vi kan åka skridskor iaf... alltid nåt :D fast jag har ju inte stått på ett ar skridskor på snart tjugo år... men det löser sig.

I övrigt flyter livet på så bra det bara kan: har fått datum hos tingsrätten för muf, barnen mår bra, jag är fortfarande kär och kan knappt tro att jag hittat en så underbar man :D Enda molnet just nu är väl att jag blir mer och mer orolig för v (ni som är insatta vet varför), tyvärr är det inget jag kan påverka utan att riskera att bli anklagad för umgängessabotage, och det tänker jag inte bjuda på. Jag kan inte mer än finnas som stöd för henne, och hoppas att det räcker.

Nu ska ajg ta mellanmål med lilltösen, och sen är det nästan dags att fixa käk och så. Ikväll kommer A med sambon och prinsessorna. Härligt värre :D

Familjefunderingar

Ok, så nu ska jag skriva uppsats om kriminella och deras uppväxtförhållanden. Jättelätt.... NOT!
Problem nummer ett vad gäller tidigare forskning är att allt är gjort på ungdomar, mindre bekymmer visst... men de thade varit skönt om det fanns forskning på livstidskriminella med (vilket är vad jag komemr undersöka).
Problem två är operationalisering av familjestruktur. I USA, där den mesta av forskningen är gjord, operationaliserar man som så: single parent, never married, intact family. Jaha? Vad händer med en nybildad famlj då? Eller varannan vecka boende? Eller de som bor i familjer som inte innehåller nån av föräldrarna men kanske far/morföräldrar, eller fosterfamiljer?
Frågan på varannan vecka boendet fick jag av en kompis som för tillfället befinner sig i USA (Tack Anders!), de har inget sånt. Eftersom att en skillsmässa per definition där innebär samarbetssvårigheter, så anser man inte att föräldrarna ska kunna samarbeta om barnen på det sättet. Vilket är fullt logiskt för min del, men ställer andra frågor... som kanske inte har med uppsatsen att göra....
Finns det verkligen forskningsstöd för att barnen ska bo varannan vecka, som det har avrit här i sverige unde rätt många år? Problemen som framkommit i forskningen ang ensamstående familjer är bristen på tid och pengar, framförallt då tiden som kan spenderas med barnen. Detta leder till att barn i familjer med bara en förälder har högre risk för kriminellt beteende och psykiska problem. Så vad händer om ett barn slussas varannan vecka mellan TVÅ familjer med en förälder i varje? Barn behöver ju även stabilitet och rutiner för att känna sig trygga, så hur påverkar det att barnet har olika rutiner varannan vecka (eller inga alls)? Kan det vara så att det system vi byggt upp "för barnens skull" och "för barnens rätt till båda föräldrarna" kanske tom kan ha skapat MER otrygghet, psykisk ohälsa och ungdomskriminalitet???
Jag vet att det hr inte alls är pk att fundera över, men nån måste ju göra det. Det ska dessutom tilläggas att vid sista mötet på soc så fick jag veta att de inte längre rekomenderar varannan vecka boende på rutin. Kanske de haft samma funderingar som jag?
Var finns forskningen?????

Nytt och underbart år!

Ja, då var det dags för ett nytt år igen :D
Det förra var riktigt bra, men kaotiskt.... jag har lärt mig att uppskatta mig själv på ett helt nytt sätt än jag gjort tidigare, vilket gjort mig både gladare och starkare än förr. Jag har inlett en vårdnadstvist som är, minst sagt, tuff men det går det med :)
Jag blev singel i början av året, vilket kändes bra. För en månad sen (?) träffade jag en ny man, och det känns bättre än nånsin :D

Det här året har börjat bra. För första året på länge har vi en riktig vinter med mycket snö och kyla. I skrivande stund står termometern utanför fönstret på -15 grader, himlen är klarblå, solen skiner och snötäcket mäter ca 20 cm (ögonmått) kanske något mer.
Jag sitter och ska läsa artiklar inför min c-uppsats om kopplingen mellan familjestruktur och kriminalitet, men kan inte riktigt koncentrera mig. Jag vill bara klä på mig och gå ut och ta en riktigt lång promenad medan solen fortfarande lyser, det kanske jag borde göra med.

Kan bara inte släppa att jag äntligen får vara så okomplicerat lycklig som jag faktiskt är.... jag kan inte minnas när jag mådde så bra senast, om nånsin. Visst, allt i mitt liv är inte perfekt, men är det nånsin det? Tror att livet blir enklare om man tar det positivt och ser möjligheterna istället för problemen.

Nåja, en stunds plugg till och sen en promenad i vintervädret :D Hoppas att ni alla har det bra, och ni som har det jobbigt just nu vet att jag tänker på er.