Jordgubbar och nässpray

Jupp, så firar jag min valborg i år. Mina bihålor bråkar fortfarande och jag hostar som en tok så fort jag rör minsta lilla på mig, men det går över. U jobbar till sent ikväll och V är hos sin pappa. Det var inte direkt utan problem att få iväg henne den här veckan. Hon var ledsen och orolig, ville verkligen inte åka men orkade inte tjata på sin pappa när han sagt nej en gång. Min stackars lilla tjej, jag undrar lite varför det varit så jobbigt för henne den här veckan. Hon har inte alls varit sig själv, inte ens sovit ensam på nätterna utan varit tvungen att ha sällskap. Nånting måste ha hänt hos hennes pappa förra veckan, för hon var orolig redan när hon kom men ville inte prata om saken. L i sin tur är besviken på sin pappa som inte kommer och hälsar på, trots att hon bett om det, men han vägrar. Får han henne inte på det sätt som han vill så vill han uppenbarligen inte träffa henne alls. Just fina signaler att sända ut till sina barn.
Sen börjar jag störa mig mer och mer på hans arrogans och att han sms:ar mitt i natten och på tidiga helgmorgnar (vi levde ihop så pass länge att han VET att jag sover länge på helgerna och gärna lägger mig tidigt dessutom), inte ens i Rom fick vi vara ifred för hans påhitt och anklagelser. Nåja, det kommer lösa sig, frågan är bara hur snart. Egentligen är det sjukt hur en människa kan försöka styra ens liv så långt efter att man gått isär, och hur länge jag faktiskt tillät det. Ännu värre är väl att han fortfarande får mig att må dåligt så fort han hör av sig.
Nåja, det finns bättre saker att fokusera på just nu, som det faktumet att U och jag ska gifta oss :D Det börjar sakta men säkert sjunka in att det faktiskt är verklighet och att han är så underbar som han är. Jag är verkigen lyckligare än jag någonsin varit, och fortfarande lika kär som när vi träffades. Utöver giftermålet så har vi andra projekt som vi jobbar på, men det får ni andra veta vad det är när det är dags (några av er vet redan men jag räknar med att ni håller tyst).
Kvällen här kommer nog bestå av att äta svenska jordgubbar med glass, ett glas vin och kanske vika lite tvätt. Det blir lugnt med andra ord.
Enligt kelterna så var början av maj (olika datum beroende på landsdel och tidsepok) fertilitetens tid, så nu är det dags att sätta frön och se till att växterna får lite hjälp på traven. Så nästa vecka ska vi se om vi kan börja med grönsakslandet ;D Eller varför inte bara gå ut och titta på majeldarna ikväll? De lyser upp livet en hel del.

Ha en trevlig valborg och en skön 1:a maj!!


Rom - dag 4 (2010-04-25)

Väckarklockan ringde 03.50 och signalerade hemresa. Vi rafsade snabbt ihop det sista i väskorna och gick ner till den väntande taxin.

Hemresan gick rent praktiskt väldigt lätt. Vi saknade barnen och ville hem, men ville samtidigt inte lämna den här otroligt häftiga stan. Flygen gick som planerat, inga köer, inga luftgropar, inga förseningar. Dock höl inte mina bihålor ihop riktigt utan mitt huvud kändes som att det skulle sprängas i slutet av flygningen. Man överlever det med, men aj vad ont det gjorde. Jag var inte riktigt beredd på den smärtan eftersom jag tagit både nässpray, alvedon och slemlösande innan.

Nåja, barnen var glada över att vi kom hem, och över att vi ska gifta oss. Det var min far med när han fick veta och ställde tusen frågor som vi inte hade något svar på än. Men svaren kommer och ni kommer få både dem och frågorna.

SÅ, det var resan till Rom.

Nu ska jag sova i min egen sköna säng. Kram på er :D

 

 


Rom - dag 3 (2010-04-24) del 2


"Jag lovar att vi hinner se allt viktigt i Rom på en dag, det är inte SÅ stort"
Ok, nu hade vi avklarat ett antal mindre (?) sevärdheter, och mina fötter började få nog för en stund. Solen tittade fram och molnen började försvinna. Vi hittade en park med ruiner från fler gamla bad, och i slutet av parken möttes vi av detta:

 

Vi var framme vid colosseum. Dock var vi båda trötta och ansåg att en glass inan vi tog oss ann kolossen kunde vara en bra idé. Det hade det varit med om vi hade varit där tidigare på dagen, eftersom de stänger insläppet på både colosseum och forum romanum 18.15. Det visste inte vi, utan vi tog oss varsin glass och stod vid grindarna strax innan kl 18. Nåja, ingen fara skedd, colosseum var häftig och vi hann se det mesta av den. De stängde helt 19.15 och då hade vi precis gått klart. Däremot missade vi att gå in på forum romanum, men tog oss en promenad runt det. Inte bortkastat för fem öre, då man såg väldigt mycket av området ändå. Helt otroligt hur mycket som var byggt på den lilla ytan och hur mycket som faktiskt fortfarande finns kvar. Härligt, härligt. Vi hann dessutom med ytterligare några stora, häftiga byggnader innan mörkret började krypa på oss.

 

 

När mörkret föll drog vi oss in på en av de större gatorna i närheten av colosseum och hittade ett mysigt caffé med en flirtig italiensk kypare (är nån förvånad?). Nåja, bästa latten hittills och en dundergod tiramisu. Hur härligt är det inte förresten att i april kunna sitta ute kl 20 på kvällen, i t-shirt, och inte frysa?

Vi fortsatte vår historiska tour mot vittorio emanuelle monumentet. Stort, pampigt, maffigt och helt utan funktion. Förstår inte riktigt varför de byggde det, men snyggt var det. Härefter började vi leta oss fram mot fontana di trevi. Nu trodde vi att vid den här tiden på dygnet så skulle de flesta butiker vara stängda och bara matställen öppna, och kanske itne jättemycket folk ute. Oj vad fel vi hade. hur mycket butiker som helst som hade öppet, folk överallt och ljuvliga dofter från restaurangerna spred sig över gatan (och genom min nästäppa). Att hitta fontana di trevi var inte svårt, det var rätt bra skylltat och tappar man bort skyltarna kan man förlja folkströmmen. Jag måste säga att det är helt galet när en fontän drar så här mycket människor.

Men visst var det maffigt, galet och romantiskt att se fontana di trevi. Att se det med nattbelysning var dessutom riktigt häftigt. Vi kunde inte låta bli att kasta pengar i vattnet, för det sägs att då kommer man garanterat tillbaka till Rom. En hel euro fick vi avvara för det var det minsta vi hade.

Det romantiska i det hela bestod av att det var flera gifta par där (i bröllopskläder) och jag själv fann min U på knä med den viktigaste frågan i våra liv. Så, nu vet ni att jag och U är förlovade med ;)

Vi stod kvar en stund lite uppfyllda av stunden innan vi fortsatte mot pantheon och piazza navona för de sista delarna i vår jakt på änglar och demoner. Promenaden kantades även här av glada människor på restauranger, cafféer och i allmän lördagsyra. Det var inte direkt svårt att hitta fram till något av ställena. Tyvärr var pantheon stängd och under renovering, och fontänen på piazzan var även den under renovering. Så vi fortsatte för att se ponte di angelo och castell san angelo i nattbelysning. Vackert, vackert, vackert, är det enda jag kan säga om det. Kvällen avrundades med ytterligare en tur förbi petersplatsen och tillbaka till tunnelbanan.

Väl framme vid vår station insåg vi att bussarna slutat gått. Vi träffade dock ett annat par som bodde på ett hotell i närheten av oss som också missat sista bussen. Vi delade en taxi med dem, och det blev inte särskilt dyrt. Vi anlände till hotellet ca 00.45.

 

Dagens tips:
1. våga ta lite risker när du ska ut i Rom, ta inte bara de säkra turistgatorna utan våga se mer av stan.
2. kolla entréavgifter och öppettider på platser som kan tänkas stänga mot kvällen
3. kolla när bussarna slutar gå INNAN du behöver veta, alltså gärna direkt du anländer till stan.


Rom - dag 3 (2010-04-24) del 1

På jakt efter änglar och demoner
Med nya friska(re) tag tog vi oss ann lördagen och Roms stora sevärdheter. Jag kände mig något bättre, tack vare mer korrekt medicinering och bekväma skor, samt en mycket god natts sömn. Vi satte oss således med en karta och såg ut vilka platser vi ville se, och i vilken ungefärlig ordning vi kunde göra det för att hinna så mycket som möjligt och inte springa fram och tillbaka. Efter en mycket god frukost tog vi oss åter till tunnelbanan och mot piazza del popolo.



Det fanns naturligtvis en anledning till att vi valde just piazza del popolo. Den var med i filmen "änglar och demoner" och vi (eller iaf jag) ville se de platser som besöktes i filmen. Vi tog dem i random ordning, popolo var närmast tunnelbanan och spanska trappan. Kyrkan som besöktes i filmen här heter Santa Maria del popolo, och om jag inte minns fel så mördades kardinalen i chigi-kapellet. Tyvärr var just det kapellet stängt, men kyrkan var otroligt vacker i sig, precis som alla andra katolska kyrkor. Och precis som på alla stora turistställen i Rom (och alla andra storstäder) så finns gatuförsäljare som sätter saker i händerna på dig, säger att du får dem och sen går efter och kräver dig på pengar. Akta dig för dem. Det är nämligen olagligt att sälja saker på gatan utan tillstånd, OCH att köpa sakerna. Om polizia finanza ser en transaktion kommer både du och försäljaren att få böter, så håll dig så långt borta från dem som du kan. Just say no! Däremot innehåller piazzan ett antal otroligt vackra fontäner, samt en obelisk med roliga hieroglyfer på, så ta gärna tid på dig att titta på det om du kommer dit.
Vi fortsatte nerför en gata hårt trafikerad av turister för att ta oss till piazza di Spagna och spanska trappan. Det här ska definitivt ses medans det är blomstersäsong, för den otroliga mängden blommor i den otroligt långa och breda trappan är en otroligt häftig syn.

 

Vid toppen av trappan finns en kyrka (trinita dei monti) som är otroligt vacker (den med). Vi snubblade in mitt i lunchmässan, och jag måste säga att om man har möjligheten så ska man definitivt besöka en katolsk mässa. Det är... ja ni vet vad jag ska skriva... otroligt vackert ;) Jag är så imponerad av de stämmer som nunnor och präster sjunger i och det lugn som lägger sig över kyrkan. Här uppe vid toppen av trappan finns även en del försäljare av tavlor, jag passade på att shoppa loss på en tavla över vissa delar av Rom. Vackra färger och bra teknik, och inte farligt dyrt heller.

När vi kom ut ur kyrkan hade det börjat regna igen, men eftersom vi hade regnkläder bekom det oss inte så himla mycket. Vi traskade vidare mot piazza barberini och nästa anhalt på vår jakt påplatser ur filmen/boken, santa maria della vittoria. Den var dock inte helt enkel att hitta. Vid piazzan gjorde vi en paus för lunch och åt pizza på en mycket mysig restaurang. Här fick vi dessutom direktioner till kyrkan vi letade efter, så vi fortsatte helt nöjda efter lunchen. Promenaden mot kyrkan kantades av apelsinträd fyllda med blommor och frukt, och doften var helt underbar. Tyvärr var kyrkan stängd när vi kom dit, men vi var där iaf. Vi fortsatte mot Porta Pia, men den var under renovering så vi vände om. Härifrån var tanken att gå rakt mot colosseum, men råkade kika in på en bakgata och jag hittade en liten (!) ruin. Detta visade sig vara en enormt stor kyrka (Santa Maria Degli Angeli). Vi kunde naturligtvis inte låta bli att gå in.

 

Byggnaden var dessutom förbunden med antika Roms gamla bad, så här hittade vi en del av nationalmuseumet också. Behöver jag påpeka att vi spenderade några timmar här? Det fanns så mycket att se, bl.a. gamla sarkofager och gravfynd från romartiden. Dessutom var parken utanför lika vacker som allt annat i den här stan.

 

 

Och när vi ändå avvek några timmar från den planerade rutten så hittade vi ytterligare en kyrka. Det blev många kyrkor, men de fyllde sin funktion och skyddade mot regn, trötta fötter och konstbrist. Jag anser dessutom att både präster och nunnor är otroligt söta, vilket jag påpekade för min älskade U, följt på att jag kanske borde gå i kloster. Han var itne helt förtjust i den tanken (tänka sig!).

 

Fortsättning följer.....



Rom - dag 2 (2010-04-23)

Hur man gör vatikanen och Peterskyrkan med sämsta förutsättningarna...
Ja, jag vaknade när klockan ringde ca 7.30. På tok för tidigt med tanke på hur illa sömnen var. Jag hostade och pep mig igenom natten, kändes stundom som att nån hade fyllt lungorna med vatten, slem eller annat flytande, som att vara på väg att drunkna emellanåt och som om nån lagt en stor sten på bröstet andra stunder. U gick direkt till receptionen och kollade om väskorna hade kommit, fortfarande inte något resultat. Den guidade turen genom Rom som vi beställt kändes på tok för avancerad för mina lungor och mina fötter, så vi bestämde att sova en stund till och ge oss iväg på egen hand i lugn och ro under dagen. Ingen stress, ingen guide att springa efter och ingen tid att passa. Toppenbra liksom!
Så efter ytterligare en timmes sömn, nässpray i mängder, konstig men effektiv italiensk hostmedicin och alvedon gick vi ner för att äta frukost. Direkt vi kom ner i lobbyn fick vi veta att väskorna skulle anlända innan kl 15. Positivt på sitt sätt, men hade varit skönt att få dem tidigare. Frukosten var den vanliga man får i Italien; mjukt, vitt bröd, skorpor, marmelad, nutella, frukt, juice, skinka, ägg, te och kaffe... med varm (!) mjölk. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: det finns inget som lugnar morgonnerverna som en kopp italienskt kaffe med varm mjölk. Ljuvligt, ljuvligt, ljuvligt!
Lite bättre till mods bokade vi minibuss som tog oss till tunnelbanan för vidare färd mot Vatikanstaten. Museer funkar bra när vädret är fuktigt och jobbigt för lungorna. På väg upp ur tunnelbanan springer vi förbi en tjej som säljer guidningar av, just det, Vatikanstaten. Eller museumet i alla fall, det är ju den enda del av det som vi normala dödliga får se. Ja, varför inte? Så, vi betalade 40 euro/person för guidning och entréavgifter till museum, sixtinska kapellet och peterskyrkan, och slapp dessutom alla köer. Tro mig, bara att slippa löerna var värt de pengarna. Guiden var dessutom helt suverän, mycket kunnig, höll ett bra tempo och tog oss genom de viktigaste delarna av museer och kyrkor. Väl värt pengarna alltså. Det tog oss ca 3,5 timmar att gå den turen. Tror ni att mina fötter och lungor uppskattade detta? Knappast! När kyrkan var avklarad var jag färdig att kasta mina snygga, högklackade stövlar på, ja, vem som helst.



... och får det att bli en lyckad dag till slut.
Dock har jag världens underbaraste fästman som tog mig ungefär två kvarter bort, där vi hittade ett konditori med kaffe och bakverk. Väldigt nära Vatikanstaten och i en riktigt stor storstad förväntar man sig höga priser, men nej då, 13 euro betalade vi för en caffelatte, en te och två bakverk, samt en superb service. Här vilade vi en stund, fyllde på med nässpray och alvedon och inväntade att regnet skulle lugna sig något. Det gjorde det inte. Så vi gav oss iväg mot hotellet ändå, promenerade till tunnelbana, hittade rätt buss att ta (men lyckades aldrig betala för den) och när vi kom fram var väskorna på hotellet. Gissa att jag kastade mig över necessären med astmamedicin!
Vi var båda rätt trötta och la oss och vilade middag en stund. Egentligen var tanken att ta sig in till centrum igen, kanske käka nåt och se lite mer av stan. Men min ork räckte till snabbköpet några kvarter bort. Inte helt fel iofs, för vår kvällsmat/middag blev minibrioche, kryddad ost, färska jordgubbar, chokladfyllda croissanter och mousserande rött vin på hotellrummet. Mycket bättre än så blir det inte!

 

Behöver jag nämna att jag sov otroligt mycket bättre under den här natten, när jag äntligen kunde andas? ;)

Dagens tips:
1. boka inte guidade turer i förväg om du inte är 100% säker på att inget kan få dig att missa den
2. ta gärna en guidad tur genom vatikanmuseerna, det är väl värt pengarna
3. handla inte av de gående gatuförsäljarna, välj de som har fasta försäljningsställen
4. mat behöver inte kosta mycket, hitta ett snabbköp eller liknande så får du god mat och vin för lite pengar
5. missa för allt i världen inte det italienska kaffet!

 

 




Rom - dag 1 (2010-04-22)

"Jag ska aldrig mer göra en storstad i höga klackar"
Ja, men kommer ni ihåg Venedig? Jag lämnade de bekväma skorna hemma till förmån för de snygga, och kom hem med blåsor och skoskav. Då bestämde jag mig för att alltid ha med mig bekväma skor på semester. Så den här gången packade jag ner skönaste walkingskorna tillsammans med gott om ombyten, astmamedicin och hostmedicin. Alltihop i resväskan, trots att jag dagen innan avfärd stod och sa att jag skulle packa ner medicinerna i handbagaget för att ha det nära till hands. Nu blev det inte så.
Det som blev var att dagarna innann avfärd öppnades och stängdes flygplatserna lite titt som tätt pga vulkanaska i luften, så vi visste inte alls om vi skulle komma iväg och vågade inte packa förrän kvällen innan resan. Jag som alltid är strukturerad och skriver listor över vad som ska med, packade lite på en höft men fick med allt viktigt.
På morgonen i torsdags var det kallt och mulet, men inte mycket mer än så. Förrän vi hade kommit förbi Arboga, då kom snön. Det öste ner strax innan Västerås, och genom Västerås var det tjockt på marken. Vi hade sommardäck på bilen. Snön avtog på vägen mot arlanda, men det var en betydande försening pga vädret.
Som vanligt fastnade jag i säkerhetskontrollen pga mina stövlar. Att jag inte lär mig att ta av dem och lägga i lådan. Hur som helst så gick planet i tid, vi hann fika lite snabbt innan avgång och det gick smidigt till Frankfurt. Dock var vi sena vid landningen, vilket innebar en minst sagt rask promenad (nästan springtur för min del) över till nästa flyg. Frankfurt är stort! I högklackade stövlar och med en grym förkylning känns det ännu större.
Genomsvettig och trött sätter jag (och U, fast inte lika svettig och trött) mig på planet mot Rom. Även den flygningen gick bra utan någon direkt turbulens. Väl framme i Italien var det varmt, eller så var min feber högre, men jag svettades enormt iaf. Vi gick till bagagebandet och väntade på våra väskor, och där blev vi ståendes tills bandet stannat och insåg tillsammans med ett helt gäng andra svenskar att våra väskor inte kommit fram. De var kvar i Frankfurt. Uppenbarligen hade inte de som körde väskor stressat lika mycket som vi gjorde. Vi fick beskedet om att väskorna skulle komma till flygplatsen ca 17.30 och att vi skulle få dem till hotellet under kvällen eller morgonen.

Den vilda jakten på det svarta hotellet
Så, utan bekväma skor, astmamedicin eller hostmedicin tog vi oss an uppgiften att åka in mot centrum för att sen ta oss vidare mot hotellet. Vi tog en buss för 8 euro/person, vilket var billigaste sättet att ta sig in mot centrum och samtidigt få se lite av naturen och staden. Vi fick även bekräftat att det var varmt, 20 grader och strålande solsken. En egenhändigt gjord profetia som sa att bussen skulle släppa av oss nånstanns mitt i vem-vet-vart gick i uppfyllelse. Vi hamnade på piazza Cavour, som vi aldrig hört talas om.
Nåja, i en närliggande kiosk hittade vi en karta, som visserligen inte visade var hotellet låg, men väl var tunnelbana och Castell Sant Angelo fanns.


Så vi promenerade iväg mot CSA, och hittade en marknad och en fin vy av Peterskyrkan. Tyvärr lyckades vi gå fel, men efter en snabb, nåja, omnavigering så hittade vi först ett apotek för hostmedicin och sedan en tunnelbana och rätt station. Det var den enkla delen av att hitta till hotellet. Att sen ta sig från tunnelbanan till hotellet var inte direkt enkelt. Vi hittade rätt gata, men den visades sträcka sig genom en halv stad, och ingen vi frågade visste var hotellet låg. Till slut hittade vi dock en man som ringde en bekant och engagerade ett helt gäng människor i jakten på vårt hotell. Han lyckades komma fram till var det låg, men kunde inte förklara vägen utan skjutsade oss hela vägen till hotellet. Hur underbara människor finns det inte?!
Väl på hotellet hade naturligtvis inte väskorna kommit, och maten på hotellet var varken ätbar eller i någon vettig prisklass. Vi åt oss mätta på varsin chokladbar och la oss tidigt. Natten spenderades ömsom sovandes ömsom funderandes över hur illa astma kan bli innan det är skadligt för lungorna. Det är inte lätt att sova när man inte kan andas och dessutom hostar upp lungorna en gång/halvtimme, bara som ett tips ;)




Övrig tips som kan vara bra att ha i huvudet inför en resa är:
1. använd de bekväma skorna från början
2. packa alla mediciner i handbagaget
3. kontrollera exakt hur du tar dig till hotellet redan när du bokar rum
4. köp en karta innan du åker till en ny stad, det är alltid en bra idé att veta lite mer om var man kan hamna.

lägesrapport

1. feber, hosta, ont i kroppen
2. fortfarande vulkanutbrott på Island och chansen att vi kommer iväg till Rom minskar varje timme
3. V har fått nya joggingskor för 600 pix, utprovade efter hennes fötter.
4. ont i  njurar efter för dålig vattenkonsumtion

Låter som att jag har en toppenkväll va? Det är egentligen inte hela världen, jag har lösningar på det mesta:

1. te, glass, criminal minds på DVD
2. vi semestrar oavsett land, blir de titne mer än till stockholm så får det bli så. Semester ska vi ha iaf
3. tja, mindre shopping för mig, men gladare sällskap vid joggingturerna
4. dricka vatten i mängder (fast kanske borde uppsöka en läkare för kontroll snart)


Så, lösningsfokuserat tänkande :D
Imorn har jag två patienter och en konferens..... det går nog bra :D

söndagsångest

Nej, inte för att det är vardag imorgon, jag trivs fortfarande oförskämt bra :) Mer för att jag gjort saker som måste göras, men som inte kommer landa väl hos vissa personer. Nåja, ni som vet vad det handlar om behöver inte fundera, å ni som inte vet behöver inte veta. Jag är stolt över att det är gjort, men livrädd för konsekvenserna. Men det ordnar sig med tiden.
Dessutom vet jag inte om vår planerade semesterresa blir av. På torsdag ska vi flyga till Rom, eller det är iaf planen. Men just nu ligger ett stort moln av aska från vulkanen Eyjafjallajökul i luftrummet som vi skulle nyttja. Detta innebär att all flygtrafik är instaälld och har varit de senaste dagarna. Tidigast imorgon börjar luftrummet öppnas, men ingen verkar egentligen veta hur vindarna bär och hur länge utbrottet kan tänkas hålla på. Jag behöver verkligen den här semestern så det här kom verkligen olägligt. Å andra sidan kanske det är lite ego att tänka så? Jag menar, min semester är en droppe i havet jämfört med de bekymmer som kan komma om det här pågår en längre tid. Tänk vilka transporttider som blir, klimatförändringar osv. På något sätt undrar jag lite hur jag och övriga resenärer tänker när vi fokuserar på våra egna resor, istället för på hur det här kan påverka världen. Undrar egentligen hur mycket föroreningarna minskat under de här dagarna när flygplanen inte kunnat flyga, och hur mycket den nedfallande askan kommer påverka naturen. På något sätt börjar jag nästan fundera lite om det här är jordens sätt att ge oss en smäll på fingrarna för hur vi beter oss mot den. Vi kanske ska börja inse att vi är otroligt sårbara och utsatta inför naturens nycker?

Nåja, jag är utsatt även för andras nycker, men jag klarar mig. Synd bara att det ska drabba barnen. Fattar inte hur man kan neka till att träffa sitt barn bara för att hon inte vill göra det på hans sätt. *grrrr* Nåja, det kommer ordna sig det med.

Nu ska jag grubbla vidare och kanske fundera på sömn inför arbetsdagen imorn.
God natt på er!

Långfredag: långsamt, långsamt och sol

Jag sitter vid köksbordet och tittar ut på gården. Där smälter snöhögarna bort, en stor del av marken är bar och temperaturen ligger runt 5 plusgrader. Det är påsk, och vår :)
Vi sov länge idag, låg i sänge till klockan var närmare elva. Igår hade vi min mor, hennes sambo och min lillebror här på lite påskmiddag. En enkel middag bestående av smörgåsar med mängder av pålägg, grönsaker, frukt ost och kex, och lite godis naturligtvis. Det var helmysigt. Den här dagen var planerad till städning, men när jag klev in genom yttredörren efter jobbet igår så luktade det såpa i lägenheten, och det var rent i de flesta rummen. Min U hade städat, å det var såååå fint :D
Jag hade en helt underbar dag hela dagen igår. Jobbet flöt på, vi fick påskägg av chefen (jag med!) och många var lediga. Det var lugnt och skönt men ändå mycket att göra. 500 nya tester att plugga in (kanske en liten överdrift), träffa patient och titta på film om psykopater och mördare. Sweet!
Livet känns skönt just nu, visst samma moln som alltid på himlen men jag börjar vänja mig. Nästa vecka ska vi titta på hus :D

Vad gäller barnen så är det lite upp och ner, Allt som oftast vill inte V iväg till sin pappa under veckan hon ska dit utan stannar några dagar extra hos mig. Inte helt friktionsfritt, men det gör inget, hon står på sig mot honom och de tär så skönt att se hur mycket hon växt och hur stark hon blivit. Tänk om jag hade varit så stark och kunnat sagt ifrån mot honom! L är det kanske lite sämre med. Hon ska ju vara hos sin far varje söndag, men vill inte längre. De senaste två söndagarna (de enda gångerna hon varit hos honom på ett år) har hon kommit hem och varit snuvig, kliat sig i ögonen och på fingrarna och naturligtvis försökt dölja det för mig. Dessutom har hon börjat ha mardrömmar natten innan och ett par nätter efter hon varit där, plus att hon varit så orolig att hon haft ont i magen :( Förra söndagen hade hon så ont att jag fick ringa sjukvårdsrådgivningen för att höra vad de trodde om det hela. De trodde oro, men att vi skulle vara vaksamma. L talade om för mig att hon inte vill till sin pappa mer, utan att hon vill att han kommer hit och träffar henne. Jag lovade att jag ska göra så gott jag kan och att hon inte behöver åka dit igen. Sen dess har hon inte haft ont i magen mer. Mitt ombud har faxat hans ombud om det hela, men vi har inte fått något svar. Nåja, de tär en strid att ta på söndag, inte idag.

Jaha, andra tråkiga saker är att en av mina närmsta vänner är osams med min sambo, och vill itne ens prata med honom så de kan reda ut vad som hänt. Jag har sagt att jag tänker inte lägga mig i deras strid men att jag vill att de löser det, för det påverkar alla runtomkring; det tar energi från mig, vilket påverkar mina barn, det tar energi från dem vilket påverkar allt som de tar sig för och framför allt hennes barn och sambo. Själv tycker jag hela situationen är absurd och att alla inblandade beter sig som fyraåringar som kastar saker på varandra i en sandlåda, på den nivån är det.

Roligare är att min väninna ska gifta sig och att jag ska vara tärna :D Det är mycket jobb, lite stressigt men otroligt roligt! Det är alltid underbart att se ens vänner lyckliga :)

Under helgen ska jag bli klar med min enkät till uppsatsen, den ska bara pusslas ihop så de tär itne så himla mycket jobb. Sen ska jag försöka få ut den under nästa vecka, karlskoga och hinseberg är klara och jag hoppas att det räcker med svar från dem. Annars får jag försöka hitta fler anstalter att dela ut enkäter på, det löser sig :)

Jag mår så otroligt bra av att hela tiden få ny input i form av kunskap och att få använda min hjärna i den utsträckning jag gör. Önskar bara att folk kunde använda sina hjärnor lite mer runtmkring mig med... verkar inte vara så hela tiden dock. Det gör mig ledsen och arg.

Men nu är det påskhelg! Och jag tänker inte sörja att de spikade upp en profet på korsett, eftersom det skapade förutsättningar för att kristendomen spreds över världen (tyvärr har ju inte alla fattat vad den går ut på även 2000 år senare).

Vååååååår!!!!!!

Påskpussar på er!